25 november 2016

Over ons

Gebrekkige kennis over incassobureaus bij consumenten

Consumenten weten niet goed wat een incassobureau wel en niet mag doen. Het gebrek aan kennis is het grootst onder laagopgeleiden en mensen met een laag inkomen, die vaak kampen met een bredere schuldenproblematiek. Bovendien zijn consumenten ook slecht in staat om onterechte vorderingen en onterechte kosten te herkennen en daarop actie te ondernemen.

Relevante informatie is niet makkelijk te vinden en te begrijpen. Daarbij komt dat bewindvoerders, schuldhulpverleners en medewerkers van incassobureaus ook niet altijd beschikken over voldoende tijd of kennis om consumenten goed te informeren.

Door het gebrek aan kennis gaan consumenten sneller tot betaling over (anderen juist niet terwijl zij wel moeten betalen), ondervinden zij meer stress en klagen zij bovendien minder, waardoor het probleem slecht zichtbaar blijft.

Door consumenten te voorzien van duidelijke informatie wil Mindercasso de kennis bij het publiek vergroten over hoe een incassotraject verloopt.

Toegang tot betaalbare rechtshulp bij incasso vragen en problemen

Mindercasso maakt zich sterk voor goede en betaalbare rechtsbijstand aan mensen die dat nodig hebben, maar de middelen moeilijk kunnen vinden. Op deze website leggen wij vragen over incassoprocedures helder uit en dragen wij oplossingen aan hoe daarmee om te gaan. Onze hulp is gratis.

Privacyverklaring

Wij respecteren uw privacy en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Verwerking van persoonsgegevens gebeurt in overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Disclaimer

Mindercasso is zorgvuldig als het gaat om het geven van betrouwbare en actuele informatie aan de bezoekers van deze website. Zij kan echter niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website geen rechten worden ontleend. Verder aanvaardt Mindercasso geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden of onvolledigheden in de aangeboden informatie.

Op de website kunnen hyperlinks of andere verwijzingen naar informatie van (niet-)commerciële instellingen en organisaties zijn opgenomen. Mindercasso is niet verantwoordelijk voor de inhoud van die websites en informatie van derden.


Contact

Geen antwoord gevonden op onze website? Neem contact met ons op via het reactieformulier.