Zorgverzekeringspremie van Azivo Zorgverzekeraar NV (2016)

De heer K. uit Den Haag over een vordering van Azivo Zorgverzekeraar NV (2016)

Verzet tegen verstekvonnis uit 2015. Mijnheer heeft lange tijd in het buitenland gewoond, maar was vergeten zijn zorgverzekering op te zeggen. In de tussentijd heeft Azivo een rechtszaak tegen hem aangespannen ter invordering van onbetaald gebleven verzekeringspremies. De kantonrechter vernietigt het verstekvonnis omdat de vorderingen waren verjaard (op het moment van dagvaarden waren de vorderingen meer dan vijf jaar oud). De rechtbank geeft aan dat, wanneer de vordering niet zou zijn verjaard, de vordering alsnog zou zijn afgewezen omdat Azivo niet kan aantonen dat er een overeenkomst met mijnheer was gesloten. Bovendien bepaalt de wet dat er geen verzekeringsplicht bestaat, wanneer men niet op Nederlands grondgebied woont. Azivo wordt veroordeeld in de proceskosten.

De oorspronkelijke vordering bedroeg ongeveer € 3.025. Op het moment dat in verzet werd gegaan was deze opgelopen tot ongeveer € 4.450.


Toegang tot betaalbare rechtshulp bij incassovragen en problemen
Stichting Mindercasso maakt zich sterk voor goede en betaalbare rechtsbijstand aan mensen die dat nodig hebben, maar de middelen moeilijk kunnen vinden.

Op onze website leggen wij vragen over incassoprocedures helder uit en dragen wij oplossingen aan hoe daarmee om te gaan. Ons landelijk dekkend netwerk van vrijwilligers is het hele jaar door 24/7 per mail, chat en telefoon bereikbaar voor mensen met dringende incassovragen en problemen. Onze hulp is gratis.

Contact
Neem contact met ons op via het reactieformulier.

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.